Vlákno názorů k dotazu Personální audit na mzdové účtárně od Michaela S. - Re: Personální audit na mzdové účtárně Jde o klasické...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 7. 2018 9:55

Michaela S. (neregistrovaný)

Re: Personální audit na mzdové účtárně
    Jde o klasické měření spotřeby času (snímek pracovního dne). Z administrativních pozic je práce účetní případně mzdové účetní pro měření jedna z těch nejjednodušších, protože činnosti jsou v jednotlivých letech zpravidla stejné.
    Vámi navrhovaný postup, aby Vám někdo přeložil seznam prací, případně vycházet z počtu zaměstnanců přináší nepřesné výsledky z důvodů, které Vás jistě samu napadnou - způsob výpočtu měsíční mzdy, náročnost zpracování mezd (exekuce apod.). Takovéto výsledky by pak byly opravdu "vycucané z prstu". Doporučuji důvěřovat těm, kteří už někdy nějaký audit dělali.

Jen pro doplnění - další formou měření spotřeby času je pozorování, u kterého jednotlivé pracovní úkony a čas zaznamenává pozorovatel. Hned to vyplňování tabulek vypadá lépe, že? :-)

• 30. 7. 2018 15:09

Pmaja (neregistrovaný)

Re: Personální audit na mzdové účtárně
    Jé, to jsme měli taky. Nastoupil k nám nový manager a také jsme vyplňovali spoustu tabulek - jak dlouho co děláme a proč. Pak jsme se měli zamyslet nad tím, jak bychom naše pracovní procesy měly zefektivnit a každý měsíc jsme měli přijít s nějakým efektivním nápadem, a to to jsme dostávali body = odměny. Pak mně jako mzdové účetní vytknul, že se moc zabývám mzdami a měla bych to zoptimalizovat nejméně o 30 %. Na můj dotaz, co jiného bych případně v těch ušetřených 30 % času měla dělat mi bylo řečeno, že bych měla reportovat. No pár měsíců jsem z něj byla na prášky, ale už byl odejit. Tak jestli není třeba u Vás?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).