Vlákno názorů k dotazu Smlouva o dílo od Anonymní - Re: Smlouva o dílo Smlouva o dílo se uzavírá...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 12. 2005 11:14

Anonymní (neregistrovaný)

Re: Smlouva o dílo
    Smlouva o dílo se uzavírá na konkretní dílo(stavba, zhotovení věci, opravení domu, vytvoření SW vybavení a pod.)Musí tam být tedy i termín předání díla.Čili neurčitá doba - NE.
    Jako OSVČ nelze ve smlouvě s obch.partnerem sjednávat dovolenou, můžete to pouze řešit tím, že v době od-do nebudete sluižbu poskytovat.Pracovní doba u této smlouvy není pravý a správný pojem, může tam ale být, že službu budete poskytovat ve dnech... a v době od...do.Práce přesčas-opět se netýká podnik.smlouvy. Ve Vašem případě jde o "poskytování určité konkretní služby-průvodcovskou činnost- pro obchodního partnera-dříve zaměstnavatele. Doporučuji uzavřít jako OSVČ inominátní smlouvu podle § 269 odst.2 obchodního zákoníku se všemi náležitostmi.pájaporadce

• 5. 12. 2005 12:23

Anonymní (neregistrovaný)

Re: Smlouva o dílo
    moc moc děkuji, ale nemohu tu inominátní smlouvu dle vašeho návodu najít.
    a ještě jedna věc, jak mám formulovat, že i když obchodní partner mi vypoví smlouvu, je povinen mi zaplatit veškeré závazky buď dle data v dohodě nebo data dle výpovědi. Máme tam možnosti ukončení vztahu těmito způsoby.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).