Re: Smlouva o dílo
Smlouva o dílo se uzavírá na konkretní dílo(stavba, zhotovení věci, opravení domu, vytvoření SW vybavení a pod.)Musí tam být tedy i termín předání díla.Čili neurčitá doba - NE.
Jako OSVČ nelze ve smlouvě s obch.partnerem sjednávat dovolenou, můžete to pouze řešit tím, že v době od-do nebudete sluižbu poskytovat.Pracovní doba u této smlouvy není pravý a správný pojem, může tam ale být, že službu budete poskytovat ve dnech... a v době od...do.Práce přesčas-opět se netýká podnik.smlouvy. Ve Vašem případě jde o "poskytování určité konkretní služby-průvodcovskou činnost- pro obchodního partnera-dříve zaměstnavatele. Doporučuji uzavřít jako OSVČ inominátní smlouvu podle § 269 odst.2 obchodního zákoníku se všemi náležitostmi.pájaporadce
Re: Smlouva o dílo
moc moc děkuji, ale nemohu tu inominátní smlouvu dle vašeho návodu najít.
a ještě jedna věc, jak mám formulovat, že i když obchodní partner mi vypoví smlouvu, je povinen mi zaplatit veškeré závazky buď dle data v dohodě nebo data dle výpovědi. Máme tam možnosti ukončení vztahu těmito způsoby.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
5. 12. 2005 11:05
Dobrý den od 1.1.2006 budu zase OSVČ a se zaměstnavatelem jsme se domluvili na smlouvu o dílo, jedná se o průvodcovskou činnost. Je možné smlouvu napsat na dobu neurčitou, to je prvni dotaz. Dále je možné tam uplatnit i kolonku ohledně nároku na dovolené?
A kromě toho také pracovní dobu od po - patku. Protože jsme se domluvili, že to co bude mimo tuto dobu, budeme řešit indiviuálně.
Hovořím o víkendech a práci přesčas.
děkuji