Re: Ukonč.zaměstnání,do kdy Potvrzení o
----------------------------
Děkuji za informace. Prostudovala jsem si a je to jasné. Obdivuji, že víte ihned, kam se podívat. Zápočtový list jsem věděla, že vystavit ihned. Nedošlo mi doteď, že ty případné exekuce by byly v zápočtovém listě neboli Potvrzení o zaměstnání. Bohudík srážky ze mzdy žádný zaměstnanec doteď neměl. Vždy jsem trvala ihned také na Potvrzení o zdanitelných příjmech. Mám ho vyžadovat co nejdřív po novém zaměstnanci? Abych věděla, zda uplatňoval děti atd, nebo až případně po skončení roku, pokud chce udělat RZD?
Děkuji
Janek..
Re: Ukonč.zaměstnání,do kdy Potvrzení o
POTVRZENÍ o zdanitelných příjmech ze závislé činnosti sražených zálohách na daň z těchto příjmů a daňovém zvýhodnění můžete po zaměstnanci požadovat pouze v případě, že zaměstnanec požádá o roční zúčtování daně a musí doložit příslušné doklady za uplynulé zdaňovací období. Jinak nemáte důvod toto Potvrzení od zaměstnance chtít. Co se uplatnění daňového zvýhodnění na děti týká, tak to novému zaměstnavateli přece uvede zaměstnanec do Prohlášení poplatníka daně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.