Re: Proplacení paragrafu - KDY?
spíš zapomněla, musíte dostat zaplaceno za dny,které jste doložila tiskopisem pro omluvní nepřítomnosti...žádejte zálohu na OČR ..je to stejné jak nemocenská - pouze že nedonesete podklad třeba pro nemocenskou lístek k posl.dni tak se posouvá...takže žádejte..
Já, když jsem ještě pracovala u velké organizace, tak jsme když se nám nemoc táhla přes konec měsíce musela donest potvrzeny listek od lekaře, že nemoc trva - na základě toho mi byla nemocenská proplacena, když jsem listek nedonesla, tak nemocenská byla proplacena až po ukoncení neschopenky.
já vám řeknu jak to je - "ulehčuje" si práci,protože má jen 1 doklad a do dalšího měsíce si musí zhotovit další buď kopii vaší ošetřovačky nebo interní doklad, na základě čehož by doplatila zbytek dnů,přesahujících do dalšího měsíce, takto použije jen 1 doklad v příštím měsíci.S naprostým klidem a asertivitou ji navštivte a požadujte zálohu,protože jste doklad odevzdala v řádném termínu a nebyla vám proplacena.Je hnusný takto radit proti kolegyni,ale já sama to nedělám a nemám ráda, když někdo dělá z lidí hlupáky.Pokud zapomněla,normálně to řeknu,omluvím se a domluvím se, ale nesnažím se bazírovat na tom, že zaměstnanci tomu nerozumí.
Já tomu nerozumím!! Tak buť máme nějaké zákony a § podle kterých se řídíme a nebo záleží pouze na zvážení či ANO či NE!!
Nemá právo přeci rozhodovat zaměstnavatel o tom, zda proplatí nebo neproplatí!!! Na který § se mám v zákoně obrátit? Děkuji
v tomto případě si prostě ulehčuje práci účetní, u nemocenských nosí lístky na peníze, u OČR si musí další měsíc ofotit, nezapomenout,že přechází z min.měsíce,počítat dny...jsem přesvědčena,že to je jediný důvod a proto bych doporučovala trvat na vyplacení...zaměstnavatel si opravdu nemůže určovat,kdy chce vyplácet...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.