Re: Proplacení paragrafu - KDY?
spíš zapomněla, musíte dostat zaplaceno za dny,které jste doložila tiskopisem pro omluvní nepřítomnosti...žádejte zálohu na OČR ..je to stejné jak nemocenská - pouze že nedonesete podklad třeba pro nemocenskou lístek k posl.dni tak se posouvá...takže žádejte..
Já, když jsem ještě pracovala u velké organizace, tak jsme když se nám nemoc táhla přes konec měsíce musela donest potvrzeny listek od lekaře, že nemoc trva - na základě toho mi byla nemocenská proplacena, když jsem listek nedonesla, tak nemocenská byla proplacena až po ukoncení neschopenky.
já vám řeknu jak to je - "ulehčuje" si práci,protože má jen 1 doklad a do dalšího měsíce si musí zhotovit další buď kopii vaší ošetřovačky nebo interní doklad, na základě čehož by doplatila zbytek dnů,přesahujících do dalšího měsíce, takto použije jen 1 doklad v příštím měsíci.S naprostým klidem a asertivitou ji navštivte a požadujte zálohu,protože jste doklad odevzdala v řádném termínu a nebyla vám proplacena.Je hnusný takto radit proti kolegyni,ale já sama to nedělám a nemám ráda, když někdo dělá z lidí hlupáky.Pokud zapomněla,normálně to řeknu,omluvím se a domluvím se, ale nesnažím se bazírovat na tom, že zaměstnanci tomu nerozumí.
Já tomu nerozumím!! Tak buť máme nějaké zákony a § podle kterých se řídíme a nebo záleží pouze na zvážení či ANO či NE!!
Nemá právo přeci rozhodovat zaměstnavatel o tom, zda proplatí nebo neproplatí!!! Na který § se mám v zákoně obrátit? Děkuji
v tomto případě si prostě ulehčuje práci účetní, u nemocenských nosí lístky na peníze, u OČR si musí další měsíc ofotit, nezapomenout,že přechází z min.měsíce,počítat dny...jsem přesvědčena,že to je jediný důvod a proto bych doporučovala trvat na vyplacení...zaměstnavatel si opravdu nemůže určovat,kdy chce vyplácet...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
14. 12. 2005 9:04
Byla jsem poprvé na § s dítětem a to celkem 10 dnů v listopadu a 3 dny v prosinci. Ve výplatě za listopad jsem § proplacený neměla a bylo mi mzdovou účetní řečeno, že § se vyplácí najednou a to až po ukončení.
Je to pravda? Nemocenskou přece dostáváme vyplacenou za každý měsíc, tak proč to u § není stejné?
Jsme velká organizace a moc se mi tvrzení naší p.účetní nezdá!!!!
Nechci ji z ničeho obviňovat, ale mohla také klidně na to zapomenout!!!
Děkuji