Dobrý den, počítám to tak, že hodinový průměr vynásobím týdenním počtem hodin (např. 40), dále vynásobím průměrným počtem týdnů v měsíci (tj. koeficient 4,348) x 2 (měsíce). Tato náhrada mzdy NENÍ odstupné a podléhá odvodu SP i ZP. V Pohodě dávám do hrubé do Zdanitelných náhrad, tak se načte i do vym. základů pro zákonné pojistné.
Dobrý večer, on dal zaměstnanec sám výpověď ,jak jsem psala, že mu zaměstnavatel nevyplatil včas mzdu za listopad.
Tak počítáme dvouměsíční výpovědní dobu. Ještě prosím, jaké úroky myslíte?
Teď jsem napsala tomu zaměstanaci, kterého se to týká, že se odvádí SP a ZP, tak se divil. Oni mu to spočítali dobře(i se ZP a SP a daní), on si myslel, žeto mají špatně a chtěl po nich ještě asi 17tis.Kč. Ono ze 109 481,- Kč jsou ty odvody znát.
Dobeý den. On mu to zaměstnavatel již vyplatil , srazil mu ZP a SP a daň. Ono se mu to zdálo málo, protože si myslel, že mu nemají srážet ZP a SP, pouze 15% daň. Spočítala jsem to a oni mu to vyplatili v pořádku. Oni byli povinni mu to vyplatit (§56,odst.2 zákoníku práce). Moc jste mi pomohl(-a-) s tím, že u náhrady mzdy se musí odvést ZP a SP. Hezký den a děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.