Shrnu to, jestli se v tom dobře orientuji. V prvé řadě, každý týden byl a nyní zase je odpracovaný stejný počet hodin. Od. 1.1. do 30.6. pracoval každý týden 20 hodin, nyní má úvazek 40 hod./týdně. Takže se nejedná o nerovnoměrně rozvrženou pracovní dobu.
Nárok na ŘD bych počítala takto:
1-6 = 6/12 z 16 = 8
7-12 = 6/12 z 20 = 10
8 + 10 = 18
Celoroční nárok bude činit 18 dní.
Paní Jasná,
děkuji... Ano, každý týden odpracoval stejný počet hodin, ale délka směn v různých dnech ve zkráceném úvazku byla někdy 4 hodiny, někdy 8 hodin... V Heliosu šel takto nastavit pouze kalendář pro nerovnoměrnou dobu, u rovnoměrné nešel zadat do kalendáře různý počet hodin v různých dnech. - proto jsem použila slůvko nerovnoměrné.
Prosím, mrkněte na tento článek - vycházela jsem z něj...
https://www.zivnostnik.cz/33/vypocet-dovolene-pri-zmene-rozvrhu-pracovni-doby-uniqueidgOkE4NvrWuOxZ4GxLdrsInRJhZWiYirMayX0xicUK50/?justlogged=1
Moc děkuji za Váš čas a pomoc
A:-)
Bohužel, na vámi uvedené stránky se nedostanu, protože to po mě požaduje registraci a registrovat se nechci. Mám taky Helios a věřím, že jste musela použít kalendář pro nerovnoměrně rozvrženou prac. dobu z důvodu správně spočítané náhrady v době nemoci a z důvodu proplácení dovolené. To však neznamená, že má nerovnoměrnou pracovní dobu, vy jste si pouze takto nastavila kalendář.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.