Samozřejmě, že tahle diskuze pro mne význam měla. To, že jsem děkovala všem, co mi poradili, jsem myslela vážně. Bohužel mi až pozdě došlo, že v tomhle případě opravdu zaměstnanec má smůlu a díky nepřesné formulaci od doktorky na odstupné nárok nemá. Dokonce to zřejmě i náš zaměstnanec pochopil, když jsme mu to oznámili a najednou obrátil a po poradě se svým právníkem už žádnou žalobu dávat nechce. Chce se dohodnout. Takže ještě mám dotaz - mohu s ním sepsat "Dohodu", kde bude uvedeno, že naše firma mu ( i přesto, že na něj nárok nemá), poskytne 3 měs. odstupné? A v potvrzení pro úřad práce mu zaškrtnu v kolonce III. Údaje o dalších skutečnostech...... to poslední políčko - zaměstnanec ukončil zaměst. dohodou...ze zdravotních důvodů. A když mu vyplatíme 3 měs.odstupné, tak to zaškrtnu i v oddíle I. - že mu odstupné přísluší. Bude to tak dobře? I když to odstupné bude pouze naše dobrá vůle a na základě žádného paragrafu na něj nemá nárok?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.