Vlákno názorů k dotazu Zrušení pracovní pozice od Aion - Čtu to dokola a moc tomu nerozumím. Nějaká...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 10. 2019 22:55

Aion (neregistrovaný)

Čtu to dokola a moc tomu nerozumím. Nějaká manažerka byla na RD, vy ji zastupujete v PP na dobu určitou. Pozice byla zrušena, s manažerkou byla uzavřena dohoda o rozvázání PP. Je-li to takto, PP mel byt rozvázán i s vámi (s odstupným). Přijetí další manažerky je věc jiná, že to bylo bez výběrového řízení, není vaše věc. Více psát nebudu, nevím, jak to je.

• 31. 10. 2019 9:28

veveverka (neregistrovaný)

Ano, je to tak. Moje pozice ve firmě ekonom. Se mnou nebyl rozvázán pracovní poměr, jelikož mám novou paní manažerku zaučovat, a to v délce 3 měsíců nejméně a s možností prodloužení dle potřeby.
    Z mého pohledu je poněkud nestandardní zrušit pozici z důvodu zefektivnění práce a 1,5 měsíce nato přijmout člověka na tutéž pozici, ale možná se mýlím, nejsem v pracovní právu dostatečně zkušená.
    V.

• 31. 10. 2019 10:22

. (neregistrovaný)

OT. Co přesně řešíte? Postup – „bez výběrového řízení“ atd., nebo svoji situaci, kdy se bez dobrého právníka, obeznalého pracovního práva neobejdete? Laicky se zeptám a doufám, že odborník (pokud bude ochotný se dále do diskuze zapojit a příliš mně neukamenuje) dotazy doplní. Ke kterému datu byla zrušena pozice pracovní manažerky? Váš pracovní poměr byl uzavřen na dobu určitou – na přesně jakou dobu + hlavně na jakou pozici? Protože 4letou rodičovskou dovolenou český zákoník práce nezná a Vaše vyjádření je v tomto nejednoznačné. Jednou uvádíte, "Já pracuji jako zástup této manažerky jako ekonom" - tak jste či nejste "zástup" za pozici "Finanční a administrativní manažerky pro ČR a SK"- či jste v tomto okamžiku pouze "přijatá jako osoba, která má novou paní manažerku zaučovat"?
    Jen nechápu, proč by měla s.r.o. vypisovat na nějakou pozici výběrové řízení. Nechtěla bych se angažovat v dotazu, kde převažuje pouze

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).