Čtu to dokola a moc tomu nerozumím. Nějaká manažerka byla na RD, vy ji zastupujete v PP na dobu určitou. Pozice byla zrušena, s manažerkou byla uzavřena dohoda o rozvázání PP. Je-li to takto, PP mel byt rozvázán i s vámi (s odstupným). Přijetí další manažerky je věc jiná, že to bylo bez výběrového řízení, není vaše věc. Více psát nebudu, nevím, jak to je.
Ano, je to tak. Moje pozice ve firmě ekonom. Se mnou nebyl rozvázán pracovní poměr, jelikož mám novou paní manažerku zaučovat, a to v délce 3 měsíců nejméně a s možností prodloužení dle potřeby.
Z mého pohledu je poněkud nestandardní zrušit pozici z důvodu zefektivnění práce a 1,5 měsíce nato přijmout člověka na tutéž pozici, ale možná se mýlím, nejsem v pracovní právu dostatečně zkušená.
V.
OT. Co přesně řešíte? Postup – „bez výběrového řízení“ atd., nebo svoji situaci, kdy se bez dobrého právníka, obeznalého pracovního práva neobejdete? Laicky se zeptám a doufám, že odborník (pokud bude ochotný se dále do diskuze zapojit a příliš mně neukamenuje) dotazy doplní. Ke kterému datu byla zrušena pozice pracovní manažerky? Váš pracovní poměr byl uzavřen na dobu určitou – na přesně jakou dobu + hlavně na jakou pozici? Protože 4letou rodičovskou dovolenou český zákoník práce nezná a Vaše vyjádření je v tomto nejednoznačné. Jednou uvádíte, "Já pracuji jako zástup této manažerky jako ekonom" - tak jste či nejste "zástup" za pozici "Finanční a administrativní manažerky pro ČR a SK"- či jste v tomto okamžiku pouze "přijatá jako osoba, která má novou paní manažerku zaučovat"?
Jen nechápu, proč by měla s.r.o. vypisovat na nějakou pozici výběrové řízení. Nechtěla bych se angažovat v dotazu, kde převažuje pouze
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.