Nevím, co přesně si představit pod tím, že "oni moji výpověď stáhnuli s tím že mě dají na dohodu, protože se snižovali i stavy".
Pokud jste v prosinci podala výpověď, končí váš pracovní poměr 29.2.2020. "Výpověď může být odvolána pouze se souhlasem druhé smluvní strany; odvolání výpovědi i souhlas s jejím odvoláním musí být písemné." § 50
"§ 53 (1) Zakazuje se dát zaměstnanci výpověď v ochranné době, to je
a) v době, kdy je zaměstnanec uznán dočasně práce neschopným"
S ukončením dohodou musí souhlasit obě strany.
Úřad práce vás nezaregistruje v době pracovní neschopnosti. Po skončení pracovního poměru musíte nahlásit neschopenku zdravotní pojišťovně a plátcem pojištění za vás bude stát. Lístky na peníze a ukončení neschopenky budete dál nosit bývalému zaměstnavateli. Sociální platit nemusíte, když nebudete zaměstnaná.
Dohoda je podepsaná z obou stran. Já jsem jim donesla klasickou výpověď, na dvouměsíční výpovědní lhůtu, ale oni se domluvili že mě ji dají na dohodu. Já jsem ráda že jsem z té firmy pryč, jsou tam otřesné praktiky, nějaké zákony na ně neplatí. Mají v podstatě svoje. Řešilo se tam x věcí a pokaždé nám bylo řečeno oni mají právo. Dokážou vás tam šikanovat stylem že radši utečete sami. Ani jsem se nesnažila se s něma nějak bavit, podepsat a pryč.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.