Hlavní navigace

Názor k dotazu Dohoda o provedení práce a vyúčtování daně od . - Jste jako plátci registrovaní k dani vybírané srážkou...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 2. 2020 9:38

    . (neregistrovaný)

    Jste jako plátci registrovaní k dani vybírané srážkou podle zvláštní sazby daněz příjmů fyzických osob? Pokud ano, máte povinnost podat Vyúčtování daně vybírané srážkou podle zvláštní sazby daně z příjmů fyzických nebo právnických osob. I v případě, že nebyla žádná daň plátcem zúčtována ani odvedena.
    Jste jako plátci registrovaní k dani z příjmů ze závislé činnosti? Pokud ano, máte povinnost podat Vyúčtování daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti vč. povinné přílohy. I v případě, že nebyla žádná daň plátcem zúčtována ani odvedena. Ve Vašem případě ale zúčtována byla.

    Pokud zaměstnanec vyplnil a podepsal Prohlášení poplatníka daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti, byla mu zúčtována zálohová daň (i když po odečtu slevy na poplatníka byla "nulová"), tak máte povinnost podat Vyúčtování daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti vč. povinné přílohy. Předpokládám, že jste jako zaměstnavatelé / plátci / k této dani registrovaní.

    Termíny pro podání vyúčtování daně z příjmů ze závislé činnosti za zdaňovací období 2019 a pro podání vyúčtování daně vybírané srážkou podle zvláštní sazby daně za zdaňovací období 2019 najdete na stránkách Finanční správy.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).