Hlavní navigace

Názor k dotazu Zvýšená teplota - neumožnění práce zaměstnavatelem od Tomáš Neugebauer - Bezkontaktní teploměr poskytuje pouze orientační měření, takže činit...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 4. 2020 18:53

    Tomáš Neugebauer (neregistrovaný)

    Bezkontaktní teploměr poskytuje pouze orientační měření, takže činit na jeho výsledcích kroky, které mohou mít zásadní význam není dobré. Nicméně je nutné uvést, je-li naměřena bezkontaktním teploměrem hodnota 37 °C, že to avizuje problém, neboť k změřené hodnotě bývá obvykle nutné přičíst 2 až 3 °C (povrchová teplota je nižší, než tělesná), zaroveň je však nutné brát na zřetel, že někteří lidé mají běžně vyšší teplotu, jakož i naopak. Prostě měření teploty, zvláště bezkontaktním teploměrem, je značně problematické, i když v současné době na základě televizních záběrů je to "módní" (důležité je kontaktní měření některým ze tří způsobů). Otázkou též zůstává o jak kvalitní teploměr se jedná. Je kalibrován? Jedná se o teploměr k použití měření lidské teploty, nikoliv teploty povrchů?

    Co se týče určení čerpání dovolené, bylo zde již odpovězeno. To se též týká mimořádné pracovnělékařské prohlídky a překážky na straně zaměstnavatele.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).