Hlavní navigace

Názor k dotazu Zvýšená teplota - neumožnění práce zaměstnavatelem od iva. - Děkuji za reakce, také já se po večerech...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 4. 2020 7:29

    iva.

    Děkuji za reakce, také já se po večerech pinožím s šitím desítek roušek, zatímco během dne dojíždím do práce.
    V odborovém časopise KOVÁK č. 6/2020 napsal Mgr. Vladimír Plachta, specialista právník OS KOVO, že "pokud se nepotvrdí koronavirus ani viróza a jde jen o momentální výkyv teploty z různých příčin, tak není-li zaměstnanec vpuštěn do závodu, je to překážka na straně zaměstnavatele podle § 208 ZP se 100% náhradou mzdy." Tam se ale jedná o firmu s nutným zdravotním průkazem.
    https://www.oskovo.cz/sites/default/files/kovak/Kovak%202020/KOV%C3%81K_6_2020.pdf - strana 6 vlevo nahoře
    Tento článek v odborovém časopise způsobil lavinu nevole našich zaměstnanců, kteří jsou naměřeni, přičemž se nepotvrdí žádné onemocnění. Měření probíhá teploměrem zakoupeným ve zdravotnických potřebách, je kalibrovaný, ale pro domácí použití, cena přes tisíc korun. Jenže teploměr pracuje od okolní teploty + 16 stupňů, přičemž ranní měření probíhá v otevřených dveřích vrátnice, kdy venku je teplota okolo nuly. Někdo přijede rozhicovaný z topení v autě, jiný je podle teploměru podchlazený na 32 stupňů. Druhé měření v průběhu směny už je v pohodě.
    V reakci na článek v odborovém časopise se ozývají právě ti zaměstnanci, kterým byla ráno naměřena teplota přes 37 stupňů a byli posláni domů, takže druhého měření teploty se už neúčastnili. Doma teplotu neměli a druhý den už při příchodu naměřeni nebyli.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).