Re: nepodepsaná výpověď
1. výpověď dohodou je nesmysl- vše viz § 43 zák.práce
2. pokud jste řediteli dala návrh na uzavření dohody o rozvázání pracovního poměru a on ji neschválil-nepodepsal, nebyla uzvřena a Váš pracovní poměr trvá normálně dál
3. žádné ústní ujednání Vás neopravňuje k tomu, aby jste přestala chodit do práce, záleží na řediteli, jestli bude ochoten s Vámi dohodu ještě uzavřít nebo ne
4.pokud řádným způsobem neukončíte tento prac.poměr, nemůžete uzavřít novou pracovní smlouvu s jinou firmou
5.pokud přestanete chodit do práce, hrozí Vám problém od zaměstnavatele, který Vás může žalovat o náhradu škody, která mu tím vznikne, sežene jinou účetní a náklady s tím spojené bude žalobou vymáhat na Vás, takže optrně, ukecejte ředitele o dohodu nebo dále pracujte a můžete dát ještě v XII výpověď, PP pak skončí 28.2.06
pájaporadce
Pájo, a když mi to nepodepíše,tak snad může být výpověď k 31.1. když jsem mu přeci podávala 28.11.,tak výpovědní lhůta dle §51 je 2 měsíce.To by pak mohl dělat každý zaměstnavatel,že by nepodepisoval dohodu ze strany zaměstnance a lhůta by se prodlužovala.Děkuji
Pájo, jestliže to zaměstnanec zformuluje takto a prokazatelně předá zaměstnavateli: "Navrhuji ukončení mého pracovního poměru dnem ..... (podle §43). Pokud na můj návrh nepřistupujete, dávám tímto výpověď dle §51".
Zaměstnavatel nereaguje. Znamená to, že od prvního začne běžet dvouměsíční výpovědní lhůta, jestliže zaměstnanec takto do jednoho textu vepsal oba způsoby? Podle mě ano. Jaký je Váš názor?
To je důležité, prokážete buď tím, že dopis jste dala např.sekretářce, která zaevidovala do pošty a potvrdila Vám kopii, nebo jste ho zaslala poštou a je zaevidován, při nejhorším by se to dalo ještě prokazovat svědecky, pokud byl někdo přítomen předání řediteli nebo jiné osobě na vedení firmy, která přebírá písemnosti za firmu.pájaporadce
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.