Jedna věta ? - Požádejte o placenou radu daňového poradce.
V dotazu Včera 13:02 jste napsala tedy více informací
https://businesscenter.podnikatel.cz/diskuse/1628207/
"majetek, který mám pro podnikání cizí s.r.o." - na tom asi odpovědi ztroskotaly
Protože - co to je? "majetek, který mám pro podnikání cizí s.r.o."
Špatný dotaz - žádná, nebo zcela chybná odpověd
Dotaz pro placeného poradce - tam byste si asi dal/dala více práce s dotazem.
Dobrý den,
omlouvám se - neuvědomila jsem si, že dotaz se dá pochopit tak, jak jste napsal/a..
Šlo mi o situaci, když OSVČ pronajímá majetek, který používala pro své podnikání (zařízení fitness centra) a nyní tentýž majetek pronajímá s.r.o., se kterou není ani personálně ani ekonomicky spojena. Nevím právě, když sama podniká dle § 7, jestli příjmy z pronájmu svého obchodního majetku může danit dle §9, anebo to patří také pod § 7.
Velice se omlouvám za původní nekonkrétní (vlastně zmateční) dotaz. Může mi, prosím, poradit někdo zkušený?
Děkuji mockrát.
Příjmy z nájmu movitého obchodního majetku bych danila podle § 7 ZDP.
Má na nájem živnostenský list?
Nařízení vlády č. 278/2008 Sb. o obsahových náplních jednotlivých živností
59. Pronájem a půjčování věcí movitých
Příjmy z nájmu nemovitého majetku, který není v obch.majetku, bych danila podle § 9 ZDP
Zákon č. 455/1991 Sb. § 3 odst.3) Živností dále není:
ah) pronájem nemovitostí, bytů a nebytových prostor,
Mockrát děkuji za odpověď. Velice jste mi pomohla. Omlouvám se za nešťastný začátek, byla to má chyba. A tou odpovědí "jednou větou" jsem myslela, že nechci nikoho příliš zdržovat - tady se řeší podstatně složitější věci. Ale mé vyjádření mohlo také popíchnout.
Děkuji ještě jednou a přeji hezký víkend
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.