Jedna věta ? - Požádejte o placenou radu daňového poradce.
V dotazu Včera 13:02 jste napsala tedy více informací
https://businesscenter.podnikatel.cz/diskuse/1628207/
"majetek, který mám pro podnikání cizí s.r.o." - na tom asi odpovědi ztroskotaly
Protože - co to je? "majetek, který mám pro podnikání cizí s.r.o."
Špatný dotaz - žádná, nebo zcela chybná odpověd
Dotaz pro placeného poradce - tam byste si asi dal/dala více práce s dotazem.
Dobrý den,
omlouvám se - neuvědomila jsem si, že dotaz se dá pochopit tak, jak jste napsal/a..
Šlo mi o situaci, když OSVČ pronajímá majetek, který používala pro své podnikání (zařízení fitness centra) a nyní tentýž majetek pronajímá s.r.o., se kterou není ani personálně ani ekonomicky spojena. Nevím právě, když sama podniká dle § 7, jestli příjmy z pronájmu svého obchodního majetku může danit dle §9, anebo to patří také pod § 7.
Velice se omlouvám za původní nekonkrétní (vlastně zmateční) dotaz. Může mi, prosím, poradit někdo zkušený?
Děkuji mockrát.
Příjmy z nájmu movitého obchodního majetku bych danila podle § 7 ZDP.
Má na nájem živnostenský list?
Nařízení vlády č. 278/2008 Sb. o obsahových náplních jednotlivých živností
59. Pronájem a půjčování věcí movitých
Příjmy z nájmu nemovitého majetku, který není v obch.majetku, bych danila podle § 9 ZDP
Zákon č. 455/1991 Sb. § 3 odst.3) Živností dále není:
ah) pronájem nemovitostí, bytů a nebytových prostor,
Mockrát děkuji za odpověď. Velice jste mi pomohla. Omlouvám se za nešťastný začátek, byla to má chyba. A tou odpovědí "jednou větou" jsem myslela, že nechci nikoho příliš zdržovat - tady se řeší podstatně složitější věci. Ale mé vyjádření mohlo také popíchnout.
Děkuji ještě jednou a přeji hezký víkend
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Fast-foodu hrozí pokuta za diskriminaci. Ženy pouštěl na WC jen s účtenkou
Od počítače ke zvířecím kostem. Mathea našla svobodu v netradiční tvorbě
Krátká paměť? Opozice ostře kritizuje snížení podpory v nezaměstnanosti
Někteří obchodníci při platbě kartou zákazníky „okrádají“. Tohle je jejich trik
Pokuta 15 000 Kč za Tic Tac nebo výzvy novomanželům. Absurdní kauzy první EET
Rodiče malých dětí dostanou zpět oblíbenou úlevu. Ale za jiných podmínek
25. 2. 2021 13:06
Moc prosím o pomoc - když pronajímám majetek vlastní (garáž) cizí s.r.o., přiznávám příjem z pronájmu podle §9?
A když pronajímám majetek, který mám pro podnikání cizí s.r.o., daním podle § 7 anebo 9?
Prosím o jednu větu zkušené - předem děkuji.