Aoin, určitě se obrátíme na nějakou právní pomoc, ale stojíme proti velké firmě, která má za sebou jistě celé právní oddělení. :-(
Já jsem dnes googlila, našla jsem jen to, že pokud je posudek nejednoznačný, tedy nelze z něj jednoznačně říci, z jakého důvodu zdravotní způsobilost pozbyl, tak že je nutné podrobit se dalšímu posudku, kde bude upřesněno... Není to tedy pravda? Je na zaměstnanci, aby prokazoval, že je to příčinná souvislost s PÚ? Pro výpověď přeci musí být právní důvod. Nebo tím, že nebylo uvedeno, že je to kvůli PÚ, automaticky se to bere jako obecná příčina? K těmto informacím se, ale běžný zaměstnanec vůbec prostě nedostane....
Náhradní práce právě nebyla, proto bylo přistoupeno k výpovědi. Přijde mi však nespravedlivé, že dojde k trvalému poškození pravé ruky, zaměstnavatel úraz uzná, nezpochybňuje a pak rozporuje, že zdravotní způsobilosti byla ztracena z všeobecné příčiny... vždyť to nedává ani logiku.
Více než dva roky se řeší problém s rukou, zátěží, apod.
Pomohlo by nám vyjádření od jiného lékaře než PLS, že ruka před úrazem byla naprosto v pořádku a že potíže jsou jen a v souvislosti s PÚ?
Respektuji výpověď, ale nelíbí se mi písm. e... písm. d) alespoň dává nějakou možnost, překlenout situaci, než se najde nová vhodná práce, což nebude jednoduché....
Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.