Vlákno názorů k dotazu Prijata FA březen /DUZP únor od Alena - Tak teď nevím jedtli celou situaci chapu dobre...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 4. 2021 11:35

Alena (neregistrovaný)

Tak teď nevím jedtli celou situaci chapu dobre aletazatelka vede DE (stejne jako ja) a kdyz mam DD treba za 2500 s DUZP 25.3. a prijala jsem ji 2.4. Tak ji dam:

Do DPH - hromadne sectu se vsemi prijatými DD co za brezový mesic mam.

Do KH - sectu vsechny prijate DD (do 10tis vc.DPH) a dam je do B3, to ze jedna faktura v hodnote 2500 mela DUZP u unoru nikam nezapisuju.

Z komentare od pani vyse ale mam dojem ze se faktura s DUZP i když jsem ji obdrzela v breznu se ma uvest do B2? Treba to taky chapu spatne.

A tak by me zajimalo kdyz obdrzim prijaty DD v unoru a DUZP v unoru za 2500,- vc DPH a zapomenu na ni a uplatnim ji az treba v kvetnovem DPH a KH?

Dekuji sem si zamotala touto diskuzi hlavu.

• 21. 4. 2021 11:43

Jana N. (neregistrovaný)

teď nevím jedtli celou situaci chapu dobre aletazatelka vede DE (stejne jako ja) a kdyz mam DD treba za 2500 s DUZP 25.3. a prijala jsem ji 2.4. Tak ji dam:

Do DPH - hromadne sectu se vsemi prijatými DD co za brezový mesic mam.
    pokud jsem přijala doklad 2.4. - dávám do DPH 04 a KH 04 s DPPD v KH 25.3.2021
    hromadného oddílu B3, pokud je faktura do 10 000

Do KH - sectu vsechny prijate DD (do 10tis vc.DPH) a dam je do B3, to ze jedna faktura v hodnote 2500 mela DUZP u unoru nikam nezapisuju.
    Pokud je faktura nad 10 000 dávám do oddílu B2 položkově s VAT
    pokud je faktura pod 10 000 sečtu všechny a dám do hromadného B3

Z komentare od pani vyse ale mam dojem ze se faktura s DUZP i když jsem ji obdrzela v breznu se ma uvest do B2? Treba to taky chapu spatne.
    kdy jsem obdržela fakturu nemá vliv na oddíl KH, vliv na oddíl KH má výše faktury

A tak by me zajimalo kdyz obdrzim prijaty DD v unoru a DUZP v unoru za 2500,- vc DPH a zapomenu na ni a uplatnim ji az treba v kvetnovem DPH a KH?
    uplatním odpočet , pokud nestihu v únoru, dám do května DPH i KH v B3

• 21. 4. 2021 11:55

Alena (neregistrovaný)

Opravuji, tazatelka psala ze zahrne do B2 a ne B3, dle me to ma mit do B3 -spolu se vsemi ostatnimi.

• 21. 4. 2021 12:03

Alena (neregistrovaný)

Ano,myslim to stejně jako vy. Tazatelka psala chybně B2....

Vysledek je B3 :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).