Takže je jedno ze se ve Fakture -daň. dokladu píše DUZP 25.2. ? Měla jsem za to, že tam je to datum proto, abych ho mohla v tom měsíci uplatnit.
Proforma:
Dat. Vystaveni: 25.2.
Dat spl. 11.3.
DUZP: 25.2.
K tomu faktura (daň. doklad):
Datum vyst.: 4.3.
Datum spl.: 18.3.
DUZP: 26.2.
Děkuji
Děkuji. Chápu podle toho, ze pokud je FA vystavena v jiném měsici než DUZP uplatnuje se odpocet DPH podle tohoto data vystaveni nikoliv DUZP. Pokud ve stejném měsíci jde to do tohoto měsice (treba DUZP 25.2. A datum vystaveni 25.2. odpočet uplatním v daňovém přiznání za únor, takže do 25.brezna)
Moc díky.
běžnou fakturu dávat do měsíce, kdy ji přijmete do firmy, i kdyby byla rok stará a někde se toulala.
faktury v režimu pokud přijdou pozdě, dát do aktuálního měsíce co děláte DPH - nepodávat dodatečné zbytečně, jen do oddílu B1 KH dát DPPD původní z DUZP faktury
Ne, špatně
Psala jsem, že normální faktury do měsíce přijetí s DPPD v KH dát DUZP z faktury
do oddílu B2 nad 10 000 nebo B3 do 10 000
Dále píšu, že faktury v režimu přenesení všechny do B1 bez ohledu na částku a bez dodatečného DPH a KH a
bez ohledu na to kdy přišly, dát do aktuálního měsíce, ale v KH dát DPPD DUZP z faktury
Tak teď nevím jedtli celou situaci chapu dobre aletazatelka vede DE (stejne jako ja) a kdyz mam DD treba za 2500 s DUZP 25.3. a prijala jsem ji 2.4. Tak ji dam:
Do DPH - hromadne sectu se vsemi prijatými DD co za brezový mesic mam.
Do KH - sectu vsechny prijate DD (do 10tis vc.DPH) a dam je do B3, to ze jedna faktura v hodnote 2500 mela DUZP u unoru nikam nezapisuju.
Z komentare od pani vyse ale mam dojem ze se faktura s DUZP i když jsem ji obdrzela v breznu se ma uvest do B2? Treba to taky chapu spatne.
A tak by me zajimalo kdyz obdrzim prijaty DD v unoru a DUZP v unoru za 2500,- vc DPH a zapomenu na ni a uplatnim ji az treba v kvetnovem DPH a KH?
Dekuji sem si zamotala touto diskuzi hlavu.
teď nevím jedtli celou situaci chapu dobre aletazatelka vede DE (stejne jako ja) a kdyz mam DD treba za 2500 s DUZP 25.3. a prijala jsem ji 2.4. Tak ji dam:
Do DPH - hromadne sectu se vsemi prijatými DD co za brezový mesic mam.
pokud jsem přijala doklad 2.4. - dávám do DPH 04 a KH 04 s DPPD v KH 25.3.2021
hromadného oddílu B3, pokud je faktura do 10 000
Do KH - sectu vsechny prijate DD (do 10tis vc.DPH) a dam je do B3, to ze jedna faktura v hodnote 2500 mela DUZP u unoru nikam nezapisuju.
Pokud je faktura nad 10 000 dávám do oddílu B2 položkově s VAT
pokud je faktura pod 10 000 sečtu všechny a dám do hromadného B3
Z komentare od pani vyse ale mam dojem ze se faktura s DUZP i když jsem ji obdrzela v breznu se ma uvest do B2? Treba to taky chapu spatne.
kdy jsem obdržela fakturu nemá vliv na oddíl KH, vliv na oddíl KH má výše faktury
A tak by me zajimalo kdyz obdrzim prijaty DD v unoru a DUZP v unoru za 2500,- vc DPH a zapomenu na ni a uplatnim ji az treba v kvetnovem DPH a KH?
uplatním odpočet , pokud nestihu v únoru, dám do května DPH i KH v B3
24. 3. 2021 13:56
Dobrý den, měla vych dotaz do jakého měsíce zahrnout do DPH FA prijatou pokud mi byla zaslána v březnu a datum vystaveni je v breznu a DUZP je únor? Patří do únoroveho DPH nebo až do březnového? FO vedu DE. Faktuře předcházela proforma, hrazena hned ten den obdrzeni proformy v únoru.
Vzdy jsem zahrnovala do mesice podle toho které bylo uvedeno u DUZP, nikoliv podle toho kdy byla FA vystavena.
Vsem dekuji