Názor k dotazu Předčasný důchod od Aion - Už jsem nechtěla reagovat, ale po přečtení vašeho...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 10. 2021 21:29

Aion (neregistrovaný)

Už jsem nechtěla reagovat, ale po přečtení vašeho příspěvku mi to nedá.
    Nevíme, zda se jednalo o návrh na změnu pracovní PS na dobu určitou, resp. slova "dotaz na ..." by mohla svědčit o tom, že se jednalo o ofertu ze strany zaměstnavatele. Dotaz na odchod do předčasného starobního důchodu nemůže být za čarou u zaměstnavatele, který se věnuje personálnímu plánování.

"Kontrola práce zaměstnanců je přece někdy nezbytná.." - co to je NĚKDY? Pro mě neuvěřitelné, připadám si jako dráb.

Vrháte tazatelku do situace, kdy se má soudit, má si stěžovat, má dávat podněty ke kontrole. Připomínáte mi jednoho známého, od něhož neustále slyším "budu ho žalovat". Když se zeptám, čeho se bude žalobou domáhat, tak kde nic, tu nic. Žaloby píše formou dopisu, který začíná "Slavný soude..." Takhle si představuji tu vaši žalobu na náhradu škody.

Vy si opravdu myslíte, že se někdo bude zabývat porušením povinností vyplývajících z právních předpisů vztahujících se k vykonávané práci? - pojem pracovní kázeň se už léta nepoužívá. To jen na okraj, kdybyste radila, aby se tazatelka soudila o to, aby soud vyslovil, že "nic" neporušila.
    Jenom připomínám, že i když jsou si účastníci občanskoprávních vztahů rovni, tak toto nikdy neplatilo ve vztazích pracovněprávních- zaměstnavatel vždy byl a je nadřízen zaměstnanci.
    Asi tak.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).