Dobrý večer,
omlouvám se za pozdní reakci a všem diskutujícím děkuji za jejich názory. Dovolím si upřesnit fakta. Pracuji 21 let ve firmě do 100 zam. ve funkci mzdová účetní, pokladní, personální, telefonistka, obsluha návštěv. Mé pracoviště je na recepci, kde sedím za vyvýšeným pultem. Recepcí prochází veškeré návštěvy, dopravci, přebírám balíky atd. Dveře z ulice mám zavřeny a chodím každému otvírat. Recepcí také prochází zaměstnanci z provozu do kanceláří-přes další dvoje dveře. A nyní k porušení pracovní kázně. Zavolala si mě vedoucí k řediteli společnosti ještě za účasti vedoucího výroby a sdělila mi, že jsem opustila kancelář a nechala na stole citlivé údaje zaměstnance- kopii pasu a předložila mi vytýkací dopis s krácením os.hodn. a pořízenou fotokopii. Byla jsem nejprve v šoku, výtku jsem odmítla převzít a bránila se, že doposud vedení nevadilo, že pracuji s osobními údaji zaměstnanců v otevřeném přístupném prostoru a že vedoucí neměla za mé nepřítomnosti hrabat na mém stolu, vytahovat doklady a fotit si je. Na to mi nic neodpověděli. Následující den jsem při odchodu z místnosti napsala ceduli -NEVSTUPUJTE, JSEM NA OBĚDĚ. Vzápětí jsem obdržela žádost emailem, že toto nestačí a opět porušujií p.kázeň. Požádala jsem prac.tech.úseku o zřízení klíčů, abych mohla prostor při každém opuštění /toaleta, vaření kávy atd/uzamknout a řekla mu důvod. Za to jsem obdržela email, ať přestanu pomlouvat a vymýšlet si smyšlené příhody. Další výtka, že jsem neseznámila 2 nové zaměstnance s informací, že je fotí píchačky, konkrétní jména však neuvedla. A tak to pokračuje. I když je vedoucí o 30 let mladší, nějaké oslovení.. slušnost, nic takového. Proto jsem již konverzaci ukončila s tím, že potřebuji v klidu pracovat a že chování vůči mé osobě beru jako stupňující se šikanu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.