Odpovídáte na názor k dotazu Možnost doručení výpovědi.
Pochopil špatně, tazatel psal, že obě výpovědi bude doručovat koncem března, aby výpovědní doba začala běžet 1.4.2023.
Vzhledem k tomu, že se jedná o DPP i PP (jak vyšlo najevo až dodatečně), byl mnou upozorněn na to, že výpovědní doba u DPP začíná běžet nikoliv prvním dnem měsíce následujícího po doručení, ale dnem doručení, což je i jiné pravidlo oproti zavedeným pravidlům počítání času a lhůt.
Jinak tazatel se pouze domnívá (předjímá), že zaměstnavatel jeho výpověď (výpovědi) při osobním doručování nepřevezme, totéž dovozuje i ohledně doručení prostřednictvím provozovatele poštovních služeb. Doručení datovkou vyloučil, k doručení prostřednictvím služeb nebo sítě elektronických komunikací se nevyjádřil.
O tom, kdy zaměstnanec může přikročit k doučení prostřednictvím provozovatele poštovních služeb, když ZP upřednostňuje osobní doručení, jsem už psal.
Osobně si myslím, že se v rámci této diskuze nerozlišuje způsob doručení výpovědi (1) od toho, kdy nastanou účinky doručení (2).
ad 2. jsem dříve uvedl, že účinky doručení nastanou buď tím, že zaměstnavatel písemnost převezme (a), nebo ji odmítne převzít, zmaří doručení nebo neposkytne součinnost (b), přičemž c) a d) při doručování prostřednictvím služeb nebo elektonických služeb nebo datovkou za podmínek ZP. - c) a d) jsme vyloučili.
Tazatel psal, že se obává, že pokud zaměstnavatel zpochybní doručení výpovědi, že bude neplatná. Takže doplňuji notorietu, že o neplatném rozvázání PP i dohod rozhoduje soud.
Také jsem tazateli psal, že k doručování je vhodný svědek, o takřka vyloučil.
A vy jste kdo?
Ano, jsem právník. A VŽDY argumentuji POUZE svým názorem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.