Vlákno názorů k dotazu Ošetřovné od r.2025 a předávání indentifikátoru od Anet - Koukám, že jsem to tedy pochopila špatně... Myslela jsem,...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 12. 2024 8:58

Anet

Koukám, že jsem to tedy pochopila špatně...
    Myslela jsem, že všechny údaje (mluvme například o klasické OČR) zpracuje doktor, stejně jako u PN.
    Mně přijde zaměstnanec říct: ,,Hele, ode dneška mám OČR, tady je číslo - " a já že pod tím číslem dokážu vyhledat právě ty informace, které zpracoval lékař (koho ošetřuje, kde, od kdy,...), stejně jako si dnes vyjíždím PN... a až bude info komplet (i ukončení), budu toto muset vzít, zpracovat do Žádosti o dávku a poslat... -takže to chápu blbě? :-D :-o

• 17. 12. 2024 9:31

TM

Podle mě to chápete dobře. Jen nevím, co vše bude obsahovat ta informace od lékaře. K tomu všemu ale navíc bude muset být ta žádost zaměstnance s dalšímu údaji - tj. u OČR od kdy do kdy ošetřoval, jméno dítěte apod., prostě to cca odpovídá zadní straně toho původního tiskopisu. Podle mě je to digitalizace čistě pro sociálku, pevně doufám, že to bude snazší i pro lékaře, ale nevím nevím. Pro zaměstnavatele to zjednodušení rozhodně není, pokud to není spíše horší než předtím.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).