Dobrý den, ano měla jsem na to školení a přijde mi, že s tím bude ještě větší papírování než doposud. Předání identifikátoru (ten se bude skládat z čísel a písmene) může být neformální cestou tedy ústně, sms nebo emailem. Následná žádost o dávku bude spojena s oznámením sociální události (překážky v práci) zaměstnavateli. NEMPRI 2025 bude obsahovat "Oznámení zaměstnavatele o žádosti zaměstnance o dávku". A to musí mít uloženo min. 10 let. Žádost pojištěnce = oznámení zaměstnance zaměstnavateli, že u něj nastala sociální událost + sdělení o kterou dávku žádá s doložením dokladu, kterým osvědčuje splnění podmínek pro nárok na tuto dávku a výplatu + sdělení identifikátoru.
Takže to asi bude hodně srandy ještě.
Koukám, že jsem to tedy pochopila špatně...
Myslela jsem, že všechny údaje (mluvme například o klasické OČR) zpracuje doktor, stejně jako u PN.
Mně přijde zaměstnanec říct: ,,Hele, ode dneška mám OČR, tady je číslo - " a já že pod tím číslem dokážu vyhledat právě ty informace, které zpracoval lékař (koho ošetřuje, kde, od kdy,...), stejně jako si dnes vyjíždím PN... a až bude info komplet (i ukončení), budu toto muset vzít, zpracovat do Žádosti o dávku a poslat... -takže to chápu blbě? :-D :-o
Podle mě to chápete dobře. Jen nevím, co vše bude obsahovat ta informace od lékaře. K tomu všemu ale navíc bude muset být ta žádost zaměstnance s dalšímu údaji - tj. u OČR od kdy do kdy ošetřoval, jméno dítěte apod., prostě to cca odpovídá zadní straně toho původního tiskopisu. Podle mě je to digitalizace čistě pro sociálku, pevně doufám, že to bude snazší i pro lékaře, ale nevím nevím. Pro zaměstnavatele to zjednodušení rozhodně není, pokud to není spíše horší než předtím.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
16. 12. 2024 9:00
Dobrý den ,mám dotaz ,jsme malá organizace do 25 zam-ců, prosím jakým způsobem vám budou zam-ci předávat indetifikátor k ošetřovnému od r.2025.Děkuji za tipy a rady ,hezký den