Vlákno názorů k dotazu Stačí mi virtuální adresa? od Xns - Jasně, takovéhle sídlo je 100% v pořádku. Má...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 11. 2025 6:48

Xns

Jasně, takovéhle sídlo je 100% v pořádku. Má to jediné dva háčky:
    - Dneska už by snad všechno důležité mělo chodit datovkou, ale raději bych zajistil, aby se pošta z dané adresy k Vám vždy spolehlivě dostala. (Alespoň oskenovaná.) Většinou to není problém, ale některé adresy můžou být bez pošty nebo za příplatek.
    - Pokud (až) se budete registrovat k DPH, měl byste uvést do k tomu určené kolonky "skutečné sídlo." Klidně tam vyplňte Vaše (jednatele) trvalé bydliště. Nebo prostě jakoukoliv adresu, kde svoji činnost vykonáváte. Není to veřejné a nemusíte ani dokládat žádný souhlas majitele nemovitosti apod.

Je to naprosto legální, hojně využívané a zcela bezproblémové. Co se týče konkrétních poskytovatelů, tak mám zkušenost se sidlofirmypraha5 (sidlomat s.r.o.) a také může asi klidně doporučit...

• 24. 11. 2025 15:09

svomar

Díky za vysvětlení. Jestli tam můžu prostě napsat adresu, odkud pracuju, tak je to v pohodě. Myslel jsem, že je s tím mnohem víc papírování. Popravdě se v těchhle věcech moc nevyznám.

Mezitím jsem si volal do MojeSidlo.cz a vysvětlili mi, že mi s tou administrativou kolem sídla pomůžou. A co se týče skenování pošty, říkali, že na to mají vlastní aplikaci, kam mi všechno posílají, takže bych měl mít přehled o všem důležitém.

• 24. 11. 2025 19:25

HTML

všechno důležité vám chodí do datovky. Co vám chtějí skenovat? Letáky?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).