Jasně, takovéhle sídlo je 100% v pořádku. Má to jediné dva háčky:
- Dneska už by snad všechno důležité mělo chodit datovkou, ale raději bych zajistil, aby se pošta z dané adresy k Vám vždy spolehlivě dostala. (Alespoň oskenovaná.) Většinou to není problém, ale některé adresy můžou být bez pošty nebo za příplatek.
- Pokud (až) se budete registrovat k DPH, měl byste uvést do k tomu určené kolonky "skutečné sídlo." Klidně tam vyplňte Vaše (jednatele) trvalé bydliště. Nebo prostě jakoukoliv adresu, kde svoji činnost vykonáváte. Není to veřejné a nemusíte ani dokládat žádný souhlas majitele nemovitosti apod.
Je to naprosto legální, hojně využívané a zcela bezproblémové. Co se týče konkrétních poskytovatelů, tak mám zkušenost se sidlofirmypraha5 (sidlomat s.r.o.) a také může asi klidně doporučit...
Díky za vysvětlení. Jestli tam můžu prostě napsat adresu, odkud pracuju, tak je to v pohodě. Myslel jsem, že je s tím mnohem víc papírování. Popravdě se v těchhle věcech moc nevyznám.
Mezitím jsem si volal do MojeSidlo.cz a vysvětlili mi, že mi s tou administrativou kolem sídla pomůžou. A co se týče skenování pošty, říkali, že na to mají vlastní aplikaci, kam mi všechno posílají, takže bych měl mít přehled o všem důležitém.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
V Praze jídlo rozváží roboti. „A kurýři nebudou mít co žrát,“ zní od lidí na sítích
Kolik bude stát snížení záloh OSVČ? Je bizarní, že každý tvrdí něco jiného
Nemoc koz ji dovedla k podnikání: Jak Martina založila přírodní lékárnu pro zvířata
AI vyhledávání: Hrozí dezinformační vlna, pokud zaniknou důvěryhodné zdroje?
Přehled změn v důchodech, které začnou platit v roce 2026
Nové zákony s účinností od roku 2026 pro zaměstnavatele
21. 11. 2025 14:43
Ahoj lidi,
zakládám menší firmu a řeším, jestli mi bude stačit virtuální adresa, nebo jestli musím mít nějakou skutečnou kancelář. Kamarád mi říkal, že už delší dobu používá MojeSidlo.cz a je s nimi fakt spokojený. Prý mají rychlé vyřizování pošty a všechno funguje, jak má. Nechci ale něco zanedbat z hlediska povinností vůči úřadům. Jak to máte vy? Funguje vám virtuální sídlo bez komplikací?