Re: Příkaz k úhradě
Předpokládám že jste účetní u té firmy, kde jste dostala výpověď.
To ale nic nemění na tom, že firma nemá peníze. Příkazy jste podala a nyní se musí starat firma. Vy nic podnikat nebudete. Banka vám nejspíš vystaví nějaký poplatek za to, že tam ty peníze nebyly a příkaz nemohl být vystaven. Buď vám jej vrátí nebo to proplatí až peníze budou. To ale budete řešit až to bude aktuální. Přehledy necháte tak jak jsou. OSSZ a zdr. poj. vám vystaví penále, které si přednostně strhou z následující platby pojistného. Takže to chce ohlídat, ale to už bych nechala na podnikateli. Ať se stará on, když jste byla špatná účetní.
Byla jsem účetní a byla jsem propuštěna z důvodu zániku firmy. Takže když zaplatím potom pojistné např. za leden, OSSZ a VZP si penále strhnou z té částky? Potom ale bude za leden odvedeno málo, ne? Pokud by došlo k nějakému dluhu na pojištění, bude ho mít zaměstnavatel nebo já?
Díky za radu.
Co jste napsala za datum na přehledech není důležité. Výplatní termín máte až 15. den a to už byste peníze na účtu měla mít. Jen zavolejte do banky, jak se v takovém případě chovají. Zda zaplatí původní převodní příkaz až tam budou peníze, nebo máte dát nový. A ten dejte tak, aby peníze 15. den odešly. Jen pan podnikatel se teď musí starat - jak uvedeno výše v příspěvku. Případné penále není vaše, ale podnikatele.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.