Re: DPP za leden 2006
>Dobry den u dohody o provedeni prace zustava do 5000Kc
>srazkova dan 15%?
Nejen u dohody o provedení práce. 15% srážková daň zůstává u všech měsíční příjmů do 5000 Kč hrubého, u kterých nemá ten pracovník podepsané prohlášení.
a zena na odicovske dovolene muze
>podepsat prohlaseni a tim padem uplatnovat slevu na dani
>a platit zalohou dan ve vysi 12%?
Ano, pokud neuplatňuje odpočty jinde, např. proto, že je v HPP na rodičovské dovolené a nemá tam žádné příjmy, může podepsat zde u té dohody a danění je pak dle tabulek (čili nově 12% atd.).
>
>diky
Re: DPP za leden 2006 - doplneni
Dovolim si nesouhlasit - viz. odpoved p. Waldmana z minuleho tydne:
Dovolím si zásadní připomínku - DPP nebo HPP. Rozhodující není druh příjmu, ale skutečnost, zda je či není podepsané Prohlášení. Takže i u HPP bez Prohlášení daníme do 5000 15% zvláštní sazbou, mezi 5000 a 31099 20% zálohová daň a nad 31100 podle tabulky.
Pochopila jste to nesprávně. Já jsem psala, že pokud jinde neuplatňuje odpočty, PODEPÍŠE zde u této DOPP. A tato DOPP pak bude daněna dle tabulek (tzn. do určité hranice 12%, pak 19% atd.). A pokud není podepsané prohlášení a celková hrubá mzda je vyšší než 5000 Kč, pak se CELÝ daňový základ (zaokrouhlený na stovku nahoru) až do (zřejmě) 31100 zdaní zálohovou daní 20%, jestliže je daňový základ vyšší, celé se to daní zálohovou daní dle tabulek (12%, 19%, 25% atd.).
Pochopila jste to nesprávně. Já jsem psala, že pokud jinde neuplatňuje odpočty, PODEPÍŠE zde u této DOPP. A tato DOPP pak bude daněna dle tabulek (tzn. do určité hranice 12%, pak 19% atd.). A pokud není podepsané prohlášení a celková hrubá mzda je vyšší než 5000 Kč, pak se CELÝ daňový základ (zaokrouhlený na stovku nahoru) až do (zřejmě) 31100 zdaní zálohovou daní 20%, jestliže je daňový základ vyšší, celé se to daní zálohovou daní dle tabulek (12%, 19%, 25% atd.).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.