Re: DPP za leden 2006
>Dobry den u dohody o provedeni prace zustava do 5000Kc
>srazkova dan 15%?
Nejen u dohody o provedení práce. 15% srážková daň zůstává u všech měsíční příjmů do 5000 Kč hrubého, u kterých nemá ten pracovník podepsané prohlášení.
a zena na odicovske dovolene muze
>podepsat prohlaseni a tim padem uplatnovat slevu na dani
>a platit zalohou dan ve vysi 12%?
Ano, pokud neuplatňuje odpočty jinde, např. proto, že je v HPP na rodičovské dovolené a nemá tam žádné příjmy, může podepsat zde u té dohody a danění je pak dle tabulek (čili nově 12% atd.).
>
>diky
Re: DPP za leden 2006 - doplneni
Dovolim si nesouhlasit - viz. odpoved p. Waldmana z minuleho tydne:
Dovolím si zásadní připomínku - DPP nebo HPP. Rozhodující není druh příjmu, ale skutečnost, zda je či není podepsané Prohlášení. Takže i u HPP bez Prohlášení daníme do 5000 15% zvláštní sazbou, mezi 5000 a 31099 20% zálohová daň a nad 31100 podle tabulky.
Zřejmě jste špatně pochopila moji odpověď. Píšu přesně to samé co pan Waldmann.
Pochopila jste to nesprávně. Já jsem psala, že pokud jinde neuplatňuje odpočty, PODEPÍŠE zde u této DOPP. A tato DOPP pak bude daněna dle tabulek (tzn. do určité hranice 12%, pak 19% atd.). A pokud není podepsané prohlášení a celková hrubá mzda je vyšší než 5000 Kč, pak se CELÝ daňový základ (zaokrouhlený na stovku nahoru) až do (zřejmě) 31100 zdaní zálohovou daní 20%, jestliže je daňový základ vyšší, celé se to daní zálohovou daní dle tabulek (12%, 19%, 25% atd.).
Pochopila jste to nesprávně. Já jsem psala, že pokud jinde neuplatňuje odpočty, PODEPÍŠE zde u této DOPP. A tato DOPP pak bude daněna dle tabulek (tzn. do určité hranice 12%, pak 19% atd.). A pokud není podepsané prohlášení a celková hrubá mzda je vyšší než 5000 Kč, pak se CELÝ daňový základ (zaokrouhlený na stovku nahoru) až do (zřejmě) 31100 zdaní zálohovou daní 20%, jestliže je daňový základ vyšší, celé se to daní zálohovou daní dle tabulek (12%, 19%, 25% atd.).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
9. 1. 2006 11:51
Dobry den u dohody o provedeni prace zustava do 5000Kc srazkova dan 15%? a zena na odicovske dovolene muze podepsat prohlaseni a tim padem uplatnovat slevu na dani a platit zalohou dan ve vysi 12%?
diky