Re: NEROZUMÍM
Práce přesčas je práce vykonaná nad rámec sluvně stanovených hodin. Ne? Spíš mi jde o to, jestli ji může vykonávat pracovník, jemuž byla ze zdravotních důvodů zkrácena pracovní doba. Jestli ano, tak do kolika hodin ročně (krátí se zákonem stanovený limit?) a jestli mu mám tyto hodiny proplatit nebo zda si je musí vybrat jako náhradní volno.
is
Práce přesčas - je práce nad stanovenou týdenní dobu.
Na Váš dotaz : má-li sjednaný kratší úvazek (čid), můžete jí
zaplatit i víc hodin, než je sjednáno,ale bez příplatku. Příplatek
by náležel až po naplnění stan.týdenního fondu. Ale Vy to víte, že pokud má od lékaře doporučení na zkrácenou dobu, je problém v tomto případě se strany zaměstnavatele tolerovat více odpr.hodin než je lékařem doporučeno. To vyciťuji z vašeho dotazu.
Čiliže pracovník s částečnou invaliditou může vykonávat práci přesčas. Za tuto práci mu náleží normální mzda plus přílpatek v případě, že překročí 40hod/týdně. Zákonem stanovený limit se asi nekrátí. Proč mu nenáleží příplatek za všechny hodina nad 30hod/týdně? Já myslím, že ano. A povolila bych mu max. těch 6 hod týdně navíc. Tak si to myslím já.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.