Re: NEROZUMÍM
Práce přesčas je práce vykonaná nad rámec sluvně stanovených hodin. Ne? Spíš mi jde o to, jestli ji může vykonávat pracovník, jemuž byla ze zdravotních důvodů zkrácena pracovní doba. Jestli ano, tak do kolika hodin ročně (krátí se zákonem stanovený limit?) a jestli mu mám tyto hodiny proplatit nebo zda si je musí vybrat jako náhradní volno.
is
Práce přesčas - je práce nad stanovenou týdenní dobu.
Na Váš dotaz : má-li sjednaný kratší úvazek (čid), můžete jí
zaplatit i víc hodin, než je sjednáno,ale bez příplatku. Příplatek
by náležel až po naplnění stan.týdenního fondu. Ale Vy to víte, že pokud má od lékaře doporučení na zkrácenou dobu, je problém v tomto případě se strany zaměstnavatele tolerovat více odpr.hodin než je lékařem doporučeno. To vyciťuji z vašeho dotazu.
Čiliže pracovník s částečnou invaliditou může vykonávat práci přesčas. Za tuto práci mu náleží normální mzda plus přílpatek v případě, že překročí 40hod/týdně. Zákonem stanovený limit se asi nekrátí. Proč mu nenáleží příplatek za všechny hodina nad 30hod/týdně? Já myslím, že ano. A povolila bych mu max. těch 6 hod týdně navíc. Tak si to myslím já.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
11. 1. 2006 11:20
Máme pracovnici s částečným invalidním důchodem. Po obdržení čás.inv.důch. jí byla smluvně zkrácen prac. ůvazek na 6 hod ale hodinová sazba jí zůstala. Může tato pracovnice vykonávat práci přesčas? Zaměstnavatel jí tuto práci nesmí nařídit, ale pokud ji vykonávyt chce?
Děkuji za názor.