Re: §53 zapisuje se do zápočtového listu
jenže když není udělený oprávněně, tak kde je nějaká ochrana osoby? Kde se mam odvolávat, když vím, že jednání mého nadřízeného není správné a je ponižující....mám boj vzdát a odejít s ponížením? Dyť mě to přijde, že kdo má moc tak tomu jede vlak
Mám zaměstnance, kterýnepracujenic moc, a ještě se tváří, že já jsem blbec, nevím možná ano, možná ne. Nechci v žádném případě hodnotit Vás, ale §53 nelze udělit jen tak, takže si pročtěte zákoník práce,a pokud je Vám neoprávněně tento § udělen, běžte naÚP, a požádejte o prošetření, teď to myslím dělá inspektorát práce, ale i ten u nás sídlí naÚP.Oni ti zaměstnavatelé zase tak velkou moc nemají jak si mnohdy myslí. Když si pročtete zákoník, tak si myslím, že vůbec skoro vůbec nepočítá s tím,že i zaměstnanci mohou být pacholci, nejen někteří zaměstnavatelé.
Dle výkladů různých školitelů se do zápočtových listů v současné době nezapisuje důvod ukončení pracovního poměru. Vzhledem k novele zákona o zaměstnanosti je to logické - podpora je i když je § 53.
A pokud se týká informací pro budoucího zaměstnavatele, pokud bude chtít, tak si důvod ukončení zjistí. Nejsem sama, kdo to tak dělá.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.