Re: návštěva lékaře/kolik dnů v měsíci?
Nikdy jsem neslyšela o tom, že by jakékoli směrnice zaměstnavatele mohly určovat jak často může zaměstnanec odejít z práce protože potřebuje navštívit lékaře.
Návštěva lékaře je placená překážka v práci na straně zaměstnance a za takovou přísluší zaměstnanci náhrada mzdy v zameškaném rozsahu.
!!!! Pozor. Zaměstnanec je povinen vyřizovat si návštěvu lékaře mimo pracovní dobu. Pokud to není z provozních důvodů kterékoli ze stran uskutečnitelné, pak by měl k ošetření nejbližší lékařské zařízení místu zaměstnavatele a zameškat návštěvou pouze nezbytně dlouhou dobu. V případě, že navštěvuje lékaře dále než v nejbližším lékařském zařízení, pak je mu zaměsnavatel povinen hradit pokud mne paměť neklame, pouze náhrady za zameškané hodiny, které by byl zaměstnanec strávil u lékaře v případě, že by nejbližší zdrav.zařízení k návštěvě lékaře využil a nejezdil do dalekého zdr.zařízení.
Re: návštěva lékaře/kolik dnů v měsíci?
Vyložila jsem si to stejně, jak vy, četla jsem pozorně paragraf...,ale padl v práci názor a právě pro toho dotyčnýho to mám zjistit, že prý zaměstnanec může chodit jednou týdně a náhrada mzdy max za 4 hodiny....Četla jsem ale i všechny diskuze tady, něvěděla jsem o tom a ani se to nikde nedočetla.Děkuji moc za odpověď
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.