Re: Informace k SZM - čtěte
V r.1999 jsem se potřebovala ujistit, zda je invalid. důchod považován za sociál.dávku nebo za příjem, který se zahrnuje pro účely odpočitat.položek, tak mně referentka na FÚ pro Prahu 7 ujistila, jedině, že by uvedený důchod nedosahoval částky 38040. Přesto jsem argumentovala, že málokterý plný inv.důchod této roč.částky nedosahuje, odvětila, že to je pravda, ale nárok na odčit.položku manžel nemá.
Re: Informace k SZM - čtěte
Do vlastního příjmu manželky (manžela) se nezahrnuje zvýšení důchodu pro bezmocnost, dávky státní sociální podpory, dávky a služby sociální péče, státní příspěvky na penzijní připojištění se státním příspěvkem 9a), státní příspěvky podle zákona o stavebním spoření a o státní podpoře stavebnímu spoření 4a) a stipendium poskytované studujícím soustavně se připravujícím na budoucí povolání.....
Sociálních dávek je asi mnoho, ale do přijmu se nezahrnují dávky státní sociální podpory a to jsou: přídavek na dítě, přídavek nadopravu, sociální příplatek, příspěvek na bydlení, rodičovský příspěvek, dávky pěstounské péče, porodné a pohřebné.
Ostatní ano. Asi jsem neobjevila Ameriku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.