Re: Informace k SZM - čtěte
V r.1999 jsem se potřebovala ujistit, zda je invalid. důchod považován za sociál.dávku nebo za příjem, který se zahrnuje pro účely odpočitat.položek, tak mně referentka na FÚ pro Prahu 7 ujistila, jedině, že by uvedený důchod nedosahoval částky 38040. Přesto jsem argumentovala, že málokterý plný inv.důchod této roč.částky nedosahuje, odvětila, že to je pravda, ale nárok na odčit.položku manžel nemá.
Re: Informace k SZM - čtěte
Do vlastního příjmu manželky (manžela) se nezahrnuje zvýšení důchodu pro bezmocnost, dávky státní sociální podpory, dávky a služby sociální péče, státní příspěvky na penzijní připojištění se státním příspěvkem 9a), státní příspěvky podle zákona o stavebním spoření a o státní podpoře stavebnímu spoření 4a) a stipendium poskytované studujícím soustavně se připravujícím na budoucí povolání.....
Sociálních dávek je asi mnoho, ale do přijmu se nezahrnují dávky státní sociální podpory a to jsou: přídavek na dítě, přídavek nadopravu, sociální příplatek, příspěvek na bydlení, rodičovský příspěvek, dávky pěstounské péče, porodné a pohřebné.
Ostatní ano. Asi jsem neobjevila Ameriku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
1. 2. 2006 23:56
Všem: právě mi sdělil daňový poradce, že invalidní důchod je sociální dávka, která se v přiznání nikam neuvádí, jen žáleží na tom, v jaké je výši, aby si manžel mohl uplatnit odčitatelnou položku. Reaguji na dotaz, který jsem tu někde četla a odpovědi byly rozdílné. Takže možná že nosím dříví do lesa, a všem je vám to jasné, ale pro jistotou :-)))
Dále mám informaci, že v MF Dnes 7.2.06 budou zveřejněny odpovědi daňového poradce na otázky ohledně SZM.
Tak se všichni mějte prima, a až budete vyplňovat daňová přiznání, tak s úsměvem prosím, protože s úsměvem jde všechno líp.