Re: Trafika-poraďte,kdo máte zkušenosti
1. nám FU neuznal žádné ztratné
2. doufám, že vedete skladovou evidenci korunou.
3. veškeré rozdíly nám dodanili, jako manko a škody - daňově neuznatelné.
4. jen pro zajímavost - podnikatelka občas nedala do remitendy časopisy a ty jí pochopitelně pak zůstaly tzv. na skladě a v podstatě k ničemu, protože to byly časopisy třeba rok staré. Provedli jsme výprodej časopisů, který neprošly remitendou. Byl seznam a prodávaly se za zlomek ceny. Tento výprodej nám také FU neuznal - podle mě na to neměli právo. Jenže podnikatelka se s nimi nechtěla dohadovat, což podle mě byla velká chyba.
Dodanění znamenalo nedoplatek na dani z příjmu i DPH.
Mediaprint+Kapa-účtování zboží
-------------------------------------------------------------------------------------------
Myslela jsem do ztratného dát tak 0,1 - 0,3 % z tržeb včetně DPH,
snad alespoň něco málo by se mohlo uznat ....
U té Kapy by to mělo fungovat tak, že pošlou fakturu na to, co se skutečně prodá, takže je to předtím dodáno jakoby "do komise".
Já jsem o to, co oni mají na DL pro naši prodejnu, zvýšila nákup a to neprodané zboží dala normálně do inventury. Anebo to tam být
nemělo a měla jsem to vést zvlášť jako cizí zboží?
Remitendy jsou u firmy R.E.T. - tam to funguje podle skutečných dodávek a vratek.
Zboží eviduju v prodejních cenách včetně DPH, na dokladech za nákup mám rozepsané prod.ceny a sečtené pro ten doklad.
Takže mám nákup v prodejních cenách vč.DPH, tržby vč.DPH a takto provádím evidenci zásob zboží.
Opravte mě, jestli v něčem uvažuju špatně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.