Re: Trafika-poraďte,kdo máte zkušenosti
1. nám FU neuznal žádné ztratné
2. doufám, že vedete skladovou evidenci korunou.
3. veškeré rozdíly nám dodanili, jako manko a škody - daňově neuznatelné.
4. jen pro zajímavost - podnikatelka občas nedala do remitendy časopisy a ty jí pochopitelně pak zůstaly tzv. na skladě a v podstatě k ničemu, protože to byly časopisy třeba rok staré. Provedli jsme výprodej časopisů, který neprošly remitendou. Byl seznam a prodávaly se za zlomek ceny. Tento výprodej nám také FU neuznal - podle mě na to neměli právo. Jenže podnikatelka se s nimi nechtěla dohadovat, což podle mě byla velká chyba.
Dodanění znamenalo nedoplatek na dani z příjmu i DPH.
Mediaprint+Kapa-účtování zboží
-------------------------------------------------------------------------------------------
Myslela jsem do ztratného dát tak 0,1 - 0,3 % z tržeb včetně DPH,
snad alespoň něco málo by se mohlo uznat ....
U té Kapy by to mělo fungovat tak, že pošlou fakturu na to, co se skutečně prodá, takže je to předtím dodáno jakoby "do komise".
Já jsem o to, co oni mají na DL pro naši prodejnu, zvýšila nákup a to neprodané zboží dala normálně do inventury. Anebo to tam být
nemělo a měla jsem to vést zvlášť jako cizí zboží?
Remitendy jsou u firmy R.E.T. - tam to funguje podle skutečných dodávek a vratek.
Zboží eviduju v prodejních cenách včetně DPH, na dokladech za nákup mám rozepsané prod.ceny a sečtené pro ten doklad.
Takže mám nákup v prodejních cenách vč.DPH, tržby vč.DPH a takto provádím evidenci zásob zboží.
Opravte mě, jestli v něčem uvažuju špatně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
2. 2. 2006 9:15
Prosím o radu někoho, kdo účtuje v účetnictví jako plátce DPH
trafiky.
Jaké ztratné je vhodné uvést jako manko do normy /prodej novin, časopisů, cigaret, tabáku/ u malé trafiky - rozumí se % z tržby včetně DPH?
Jak účtujete dodávky zboží a zůstatky zboží na trafice z firmy
Mediaprint+Kapa?
Moc prosím někoho, kdo dělá účetní trafice, aby mi v tom poradil!
Děkuju všem. Lenka.