Názor k dotazu Soukromé životní pojištění od taky Lenka - Re: Soukromé životní pojištění Já tomu tedy zrovna nějak...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 2. 2006 9:12

taky Lenka (neregistrovaný)

Re: Soukromé životní pojištění
    Já tomu tedy zrovna nějak moc nerozumím a tak jsem koukla na § 15 a tam o osvobození do částky 6.000,-Kč nic není.
    § 15 ostavec 6 :
    Od základu daně za zdaňovací období lze odečíst poplatníkem zaplacené pojistné ve zdaňovacím období na jeho soukromé životní pojištění .................. Při nedodržení těchto podmínek z důvodu zániku pojištění nebo dodatečné změny doby trvání pojištění nárok na uplatnění odpočtu nezdanitelné části základu daně zaniká a příjmem podle § 10 ve zdaňovacím období, ve kterém k této skutečnosti došlo, jsou částky, o které byl poplatníkovi v příslušných letech z důvodu zaplaceného pojistného základ daně snížen, s výjimkou pojistných smluv, u nichž nebude vyplaceno pojistné plnění nebo odbytné a zároveň rezerva nebo kapitálová hodnota pojištění bude převedena na novou smlouvu soukromého životního pojištění splňující podmínky pro uplatnění nezdanitelné části základu daně.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).