Re: ???
Kateřina píše, že pracuje od 7 do 18 h. Takto rozvrženou pracovní dobu jistě nemá stále od ponděli do pátku, takže zřejmě bylo možné jít k zubaři mimo pracovní dobu. Pokud tedy bylo možné jít mimo pracovní dobu, má mít dle zákona návštěvu doktora omluvenou, ale nezaplacenou. (Moje zbožné přání je, aby takto byly posuzovány všechny návštěvy u lékaře, prostě omluvit, neplatit, jako osobní volno). Možná ale, že ten zaměstnavatel zavedl jakousi "výstražnou srážku" těm, kdo chodí k lékaři v pracovní době, aby je od toho chození v pracovní době odradil. Což je nešťastné řešení, jak jsem psala, většinou se to řeší snížením prémií. Zaujala mě jedna věta "navíc jsem nebyla upozorněna, že se to takto dělá". Kdyby byla Kateřina upozorněna, tak by zvolila jinou dobu k zubaři? Jestli je to tak, pak to dokazuje, že ta "výstražná srážka" funguje. Každopádně si o tom musí pohovořit s účetní, ta má tyto pokyny jistě od vedení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.