Povzdech + ještě prosba na paní LeuX ;-)
Paní Leo, děkuji za ochotu. Listuji těmi doklady a vidím, že mají příjmy jen z nadačních darů (od sponzorů nebo jak to vyjádřit) a z úroků na bank.účtech. Úroky daněny nebudou (ZDP §18/15) - ale co s těmi nadačními dary? Předpokládám, že nepodléhají ani dani z příjmů, ani dani darovací, ale ještě se v tom moc neorientuju, můžete mě prosím nasměrovat?
Se zahajovací rozvahou k 1.1.05 bude problém :-( Jak jsem psala o kus výš, předchozí paní "účetní" v DE neevidovala USD účty, protože nevěděla jak :-)) a teď jsem zjistila, že mají nějaký účet v CAD - našla jsem totiž smlouvu o účtu, kde je psáno, že je to účet bez tištěných výpisů. A jelikož nebyly výpisy, tak paní účetní je neevidovala, ani nezakládala, dokonce se po nich ani nesháněla. Internetové bankovnictví zatím nemají. Tak jsem zvědavá, jak budou z banky tahat údaje o pohybu na tom účtu za celý rok 2005 :-/ a dál. A jestli mají nějaký hmotný či nehmotný majetek, tak to už vůbec netuším - není z čeho to zjistit. Achjo :-/
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.