SOS! Nadační fond 2005 - spěchá :-((((((

• (neregistrovaný)

26. 3. 2006 12:49

Prosím všechny ochotné a šikovné o pomoc! Před chvílí se u mě stavil známý s prosebnýma očima a kupou dokladů za nadační fond za r.2005 (!), prý jestli bych jim to mohla zpracovat a udělat přiznání za 2005.

Do r.2004 vedli cosi jako JÚ nebo DE , přesněji řečeno jedna paní to ručně zapisovala, ale neevidovala takové "detaily" jako devizové účty, protože nevěděla jak, nevedla pokladnu, nevedla knihu závazků a pohledávek - no děs :-(

Od r.2005 měli povinně vést PU, což nedělali, protože to nevěděli. A dnes 26/03 to "spadlo" na mě. Proto Vás prosím, můžete mi napsat, co bych měla vědět k nadačnímu fondu? Vzhledem k pokročilému datu není čas na zevrubné studium zákonů a publikací
    :-(( Moc bych potřebovala vypsat hlavně ÚČETNÍ a DAŇOVÉ ODLIŠNOSTI nadačních fondů od podnikatelských subjektů, s těmi mám praxi. Ještě se jakžtakž orientuju v účetnictví církve, protože jedno malé církevní účetnictví zpracovávám.

Jestli jim to budu zpracovávat dál, tak si to nastuduju, ale teď potřebuju jakousi PRVNÍ POMOC a stručné informace "v kostce". Prosím prosím - pomůžete někdo?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).