Re: Prosim o radu-soukr.auto pro podnika
Ano, auto které není zahrnuté v majetku, ale platí za něj sil.daň a používá ho pro podnikání tak lze uplatnit prům.cena pohoných hmot pro daný rok (ustanovené vyhláškou MF) a ještě amortizaci dáno také vyhláškou pro určitý rok, toto vše za každý km pro služební jízdu, jen pozor na stanovení průměrné spotřeby, měla by vycházet z údajů z TP (jsou tam 3 hodnoty a z těchto se spočítá průměr).
V.
Ano,našla jsem tam 3 hodnoty,vždy rozdělené /, tak jsem vzala právě tu poslední 7,6 a mělo by to být ale na 100 km,že? tak že vezmu všechny 3 hodnoty,udělám průměr vydělím 100 a mám vlastně hodnotu spotřeby na 1 km? :) já našla právě z MF průměrnou hodnotu toho benzínu ale je tam nadpis jako:průměrné ceny pohonných hmot (pro zaměstnance) a je tam pro rok 2005 a hned i pro rok 2006. Já použiju tu pro rok 2005? a je to ta správná tabulka? benzin super 95, pro rok 2005 = 27,40 Kč
Moc Vám děkuji za pomoc,musím to dnes uzavřít :(
A jak tak na to koukám je toto mnohem výhodnější než tam dávat účtenky,že? když dávám účetnky můžu taky ještě použít tu sazbu 3,8 Kč/km jako opotřebení?
ano i kdyz davate uctenky, tak pouzijete 3,8;
na ostatni dotazy - viz. moje odpoved nize;
tu spotrebu spocitate tak, ze sectete ty 3 udaje a vydelite 3 (spotreba v TP je uz uvadena na 100km, takze vam vyjde spotreba na 100 km - az v tom vypoctu delite 100 presne jak jste psala...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.