Re: Prohlášení-student-prosím poraďte
Není to ok , předcházet tomu měl podpis na prac. sml. nebo dohodě o prac. činn. nebo dohodě o provedení práce.Z toho potom vyplývají další povinn. zaměstnavatele vůči ZP a OSSZ a srážka daně.Také záleží na tom kolik jste si celkem vydělal a zda jste povinnen udělat DP nebo si podáte DP typu A na vyrovnání daně.
ok to rozhodne neni, ale lze to udelat zpetne:
dan zadnou neplati, pokud jeho prijem nepresahl 4120/mes.;
DPP nemusi byt pisemne, staci po ukonceni prace udelat pisemny zapis - to lze taky zpetne (nebo napsat ty DPP zpetne, to taky neni problem);
nemusi podavat DP, pokud mu zamestnavatel udela RZD a ani o to RZD nemusi zadat, protoze neodvadel zadnou dan...
mám podobný problém. TAkže jestli jsem to správně pochopila, tak jako zaměstnavatel mám sepsat se studentem Dohodu o provedení práce a udělat roční zúčtování daně z příjmu (které sice mělo být podáno do 16.2.06, ale je nulové, takže by neměl být žádný postih ze strany FÚ). Chápu to správně?
ano, chapete to spravne, jen nevim co myslite tim 16.2. - student by si mel na tom Prohlaseni pozadat o rocni zuctovani dani do 15.2. a to zuctovani mu muzete udelat nejpozdeji v breznove vyplate (tzn. na zacatku dubna), ale kdyz nic neplatil, nic nedostane...
Ale mam pocit, za na FU se dava nejake hlaseni za zamestnance i kdyz s 0...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.