Re: Prohlášení-student-prosím poraďte
ok to je, ale trochu pozde, ne?
Normalne by to bylo tak, ze vy byste pri prvnim vydelku podepsal prohlaseni a pak by se vam uplatnovaly odecitatelne polozky na dani... (rekneme, ze to byla nepravidelna vypomoc, tak asi Dohoda o provedeni prace).... diky temto slevam byste neodvadel zadnou dan (to koresponduje s tim, ze vase hruba mzda se rovna ciste) a na konci roku by vam zamestnavatel udelal rocni zuctovani dani, ale jelikoz jste behem roku neplatil zadne zalohy na dani, tak vam nic nevrati. A zamestnavatel si ty penize muze dat do nakladu...
Neni to zrovna koser, delat to 29.3.06, ale lze to.....
Jo, ten prijem max. 4120,- mesicne, aby vam nevysly dane.... (doufam, ze vam neni vic jak 26 let, popr. 28 u doktoranta)
Diky moc za Vasi reakci. Takze je to spatne, pokud to budu podepisovat ted za cely minuly rok? Bude s tim nejaky problem? Ta castka se do toho limitu vejde, je to asi prumerne 3000 Kc mesicne.. Ano, jinak skutecne mluvil o dohode o provedeni prace...
spatne to neni - neni to koser :-)))) Prvne jste to mel podepsat pri nastupu a zazadat o rocni zuctovani do 15.2.06 - takze kdyz to vhodne antidatujete, tak se na to ani neprijde.... on at si s tim ve svem ucetnictvi poradi sam (douctuje zpetne);
jo a cinnost na dohodu o provedeni prace nesmi mit opakujici se charakter, a nesmi prekrocit 100 hodin rocne, ale to snad ten vas zamestnavatel bude vedet
Není to ok , předcházet tomu měl podpis na prac. sml. nebo dohodě o prac. činn. nebo dohodě o provedení práce.Z toho potom vyplývají další povinn. zaměstnavatele vůči ZP a OSSZ a srážka daně.Také záleží na tom kolik jste si celkem vydělal a zda jste povinnen udělat DP nebo si podáte DP typu A na vyrovnání daně.
ok to rozhodne neni, ale lze to udelat zpetne:
dan zadnou neplati, pokud jeho prijem nepresahl 4120/mes.;
DPP nemusi byt pisemne, staci po ukonceni prace udelat pisemny zapis - to lze taky zpetne (nebo napsat ty DPP zpetne, to taky neni problem);
nemusi podavat DP, pokud mu zamestnavatel udela RZD a ani o to RZD nemusi zadat, protoze neodvadel zadnou dan...
mám podobný problém. TAkže jestli jsem to správně pochopila, tak jako zaměstnavatel mám sepsat se studentem Dohodu o provedení práce a udělat roční zúčtování daně z příjmu (které sice mělo být podáno do 16.2.06, ale je nulové, takže by neměl být žádný postih ze strany FÚ). Chápu to správně?
ano, chapete to spravne, jen nevim co myslite tim 16.2. - student by si mel na tom Prohlaseni pozadat o rocni zuctovani dani do 15.2. a to zuctovani mu muzete udelat nejpozdeji v breznove vyplate (tzn. na zacatku dubna), ale kdyz nic neplatil, nic nedostane...
Ale mam pocit, za na FU se dava nejake hlaseni za zamestnance i kdyz s 0...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
29. 3. 2006 14:33
Jsem student a v roce 2005 jsem pracoval občasně pro známého, který mi dával vždy peníze "na ruku" s tím, že to pak nějak sepíšeme. Dnes mi přinesl formulář "Prohlášení poplatníka daně....." s tím, že se zde uvede částka kterou mi dal a nebudu muset jako student platit žádnou daň, přičemž si on sníží daňový základ o tuto částku (kterou mi dal). Je to OK? Poraďte prosím-mám pocit, že ani on se v tom příliš neorientuje:-)