Re: konkurs a dp
moc díky, a ještě se mnou prosím mějte trpělivost. Správce získal do konkursní podstaty 80.000,- za prodej osobního auta. Je to výnos, který se dává do DP, nebo se o tom neúčtuje. Nikdy jsem dp v konkurzu nedělala, mám v tom hokej. Pokud to mám dát do dp, kde to uvedu?
Re: konkurs a dp
Dotazujete se na právnickou osobu, tzn., že výnos za prodej auta se pravděpodobně týká firemního majetku - a s tím se musíte vypořádat jako s každým jiným majetkem (včetně vyřazení, případně problematiky DPH - zde asi osvob.plnění).
Pokud by auto bylo majetkem někoho jiného a bylo zahrnuto do KP formou ručitelského závazku, pak je třeba se vypořádat se závazky vůči ručiteli (to je však kapitola sama pro sebe).
Účtování v konkursu má svá specifika, zákon o účetnictví a ZDP je třeba respektovat i v tomto případě. Něco málo je v účetních standardech. Vše ostatní nutno čerpat ze stanovisek a některých (moudrých (?) - někdy) knih.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.