Re: konkurs a dp
1 x DPPO: 1.1.-den předcházející prohlášení konkursu
1x DPPO: den prohlášení konkursu - 31.12. (pokud tam ještě nespadla jiná povinnost - ale většinou nejsou v konkursu tak rychlí)
moc díky, a ještě se mnou prosím mějte trpělivost. Správce získal do konkursní podstaty 80.000,- za prodej osobního auta. Je to výnos, který se dává do DP, nebo se o tom neúčtuje. Nikdy jsem dp v konkurzu nedělala, mám v tom hokej. Pokud to mám dát do dp, kde to uvedu?
Dotazujete se na právnickou osobu, tzn., že výnos za prodej auta se pravděpodobně týká firemního majetku - a s tím se musíte vypořádat jako s každým jiným majetkem (včetně vyřazení, případně problematiky DPH - zde asi osvob.plnění).
Pokud by auto bylo majetkem někoho jiného a bylo zahrnuto do KP formou ručitelského závazku, pak je třeba se vypořádat se závazky vůči ručiteli (to je však kapitola sama pro sebe).
Účtování v konkursu má svá specifika, zákon o účetnictví a ZDP je třeba respektovat i v tomto případě. Něco málo je v účetních standardech. Vše ostatní nutno čerpat ze stanovisek a některých (moudrých (?) - někdy) knih.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
6. 4. 2006 8:57
dne 20.10. bylo podáno daňové přiznání při prohlášení konkurzu. Dělá správce konk. podstaty dp za rok 2005, nebo jen od 20.10. - 31.12. předem děkuji za odpověď.