Re: Výdaje % a silniční daň
tak nevim, jestli zrovna TAM vam poradi dobre.....
ja mam pocit, ze z predchozich (i minulych) debat to musi byt jasne - platit dan nemusite, pokud nebudete mit auto v majetku (jak rikate neni problem vyradit) a pokud pred FU obhajite, ze auto k podnikani nepotrebujete (i kdyz jste napr. v minulosti potrebovala) - neni to sice podle zakona, ale jelikoz je v tech zakonech "skulina" tak se to taky da timto zpusobem udelat...
Souhlasím s tímto názorem , FU bude chtít vždy zaplatit silniční daň, ale je na zvážení plátce, zda vysvětlí že již nepoužívá vozidlo, u mne se jedná o vozidlo nezahrnuté do majetku, takže mě FU nemůže nijak nutit vozidlo užívat, samozřejmě silniční daň jsem platil, abych si mohl do nákladů dávat náhrady za užívání sokr. vozidla, nyní při % již nebudu náklady vykazovat a tutíž nebudu platit silniční daň a FU. Dopravovat se kam potřebuji jako podnikatel - nikde není nařízeno že musím užívat vozidlo, navíc soukromé, budu lítat třeba na koštěti, ať si to FU přebere.
Nevím,právě jsem zálohy na silniční daně u 6 lidí zaplatil. Těžko u stavebních profesí,kteří uplatňují již x let cesťáky na soukromé auta ve výši cca 100.000 Kč za rok zdůvodním na FÚ , že už autem nejezdí - zákon hovoří jasně - vozidla používaná k podnikání nebo jiné SVČ - nikde nehovoří o tom, že automobil musí být v majetku,případně jsou-li náklady počítány procenty a podobné úvahy,které zazněly v příspěvcích.
Jsem zvědav,jaké budou zkušenosti z FÚ,ale myslím si,že si "neuzavřou" poměrně vysoký podíl odvedených daní.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.