Re: DUZP
ja bych vystavila s DUZP 31.3. - ve smlouve mate jasne sjednane, ze se bude uctovat za kvartal - mozna bych jim jeste zavolala a domluvila se s nim, jestli jim nebude delat problem dat do to DPH jeste za brezen (jinak oni si to mohou narokovat i v dubnu, vy odvedete v breznu)
Re: DUZP
to co jsem psala vyse - ja vim, ze to nebude 15 dni po DUZP, ale pokud se domluvite s druhou stranou, tak se snad svet nezbori (my obcas fakturujeme i s 20 dennim zpozdenim - no, co mam delat, kdyz mi kolega prinese pozde podklady??? - samozrejme je to jen vyjimecne, ale stane se....)
Ilono, mohu jeste dotaz?
Ilono, tak dekuji... Vystavila jsem s dnesnim datem a poslala e-mail s fakturou, aby si stihli zauctovat.
Stejne mi ale nejde do hlavy ten postup... Jak by to bylo v pripade, kdyby vyuctovani z nejakeho duvodu doslo uz po terminu pro priznani DPH, napr. 30.4.?
Potom uz nemuzu vystavit fakturu? Nebo mohu, ale musim dodatecne priznani a platit penale z neodvedeneho DPH, kdyz neni vina na nasi strane?
Re: Ilono, mohu jeste dotaz?
v tom pripade bych uz nejspis posunula DUZP a srovnala s datem vystaveni - on ten zpusob, ktery jsem vam radila, neni uplne "koser" (myslim tim, ze neni upraven zakonem), ale ja myslim, ze z hlediska logiky UCE je spravne a FU by nemusel nic namitat - DPH je odvedeno vcas ;)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.