Re: DUZP
ja bych vystavila s DUZP 31.3. - ve smlouve mate jasne sjednane, ze se bude uctovat za kvartal - mozna bych jim jeste zavolala a domluvila se s nim, jestli jim nebude delat problem dat do to DPH jeste za brezen (jinak oni si to mohou narokovat i v dubnu, vy odvedete v breznu)
Re: DUZP
to co jsem psala vyse - ja vim, ze to nebude 15 dni po DUZP, ale pokud se domluvite s druhou stranou, tak se snad svet nezbori (my obcas fakturujeme i s 20 dennim zpozdenim - no, co mam delat, kdyz mi kolega prinese pozde podklady??? - samozrejme je to jen vyjimecne, ale stane se....)
Ilono, mohu jeste dotaz?
Ilono, tak dekuji... Vystavila jsem s dnesnim datem a poslala e-mail s fakturou, aby si stihli zauctovat.
Stejne mi ale nejde do hlavy ten postup... Jak by to bylo v pripade, kdyby vyuctovani z nejakeho duvodu doslo uz po terminu pro priznani DPH, napr. 30.4.?
Potom uz nemuzu vystavit fakturu? Nebo mohu, ale musim dodatecne priznani a platit penale z neodvedeneho DPH, kdyz neni vina na nasi strane?
Re: Ilono, mohu jeste dotaz?
v tom pripade bych uz nejspis posunula DUZP a srovnala s datem vystaveni - on ten zpusob, ktery jsem vam radila, neni uplne "koser" (myslim tim, ze neni upraven zakonem), ale ja myslim, ze z hlediska logiky UCE je spravne a FU by nemusel nic namitat - DPH je odvedeno vcas ;)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
18. 4. 2006 11:18
Máme s firmou X uzavřenou "smlouvu o vytvoření autorského díla a poskytnutí práv k jeho šíření", podle které nám náleží jednorázový honorář za její provedení + dále honorář 5% z prodeje kusu díla. Vyúčtování tohoto 5% honoráře provádí firma X dle smlouvy čtvrtletně na základě účetní závěrky, nejpozději do 21 dnů po ukončení daného čtvrtletí, s tím, že platba proběhne do 60 dnů od ukončení kvartálu.
Dnes, 18.4. mi přišlo vyúčtování za I. kvartál roku 2006 a mám vystavit fakturu na částku uvedenou ve vyúčtování.
Soudila bych, že DUZP má být 31.3., ale to už mi uběhla 15-denní lhůta pro vystavení dokladu. Může být DUZP ke dni vyúčtování, tedy 18.4.? Nerada bych riskovala, že jsme FÚ odvedli špatně DPH.
Děkuji všem za odpověď...